عیب یابی بتونه کناف
عیب یابی بتونه کناف بتونه مناسب دارای قوام بوده و به کاردک می چسبد برای درک بهتر این حالت می توان بتونه خوب را به ماست چکیده و بتونه نا مناسب را به ماست بریده یا اصطلاحا دانه دانه تشبح کرد توجه شود که زمانی که پودر بتونه یا آب مخلوط می شود ملات به دست آمده اصطلاحا قدری شل است اما پس از گذشت حدود 2 تا 3 دقیقه باید قوام یابد این حالت از نشانه های یک بتونه خوب است از نشانه های مثبت دیگر می توان به حرکت روان خمیر بتونه در زیر کاردک هنگام اجرا اشاره نمود.
وجود گرد گچ در روی سطح بتونه و یا سست بودن سطح بتونه از نشانه های گیرش نا مناسب است برای بررسی کارگاهی این موضوع می توان بر روی سطح بتونه خشک شده دست کشید در این حالت سطح دست باید به میزان قابل قبولی تمیز بماند و حتی الامکان گرد گچ مشاهده نشود.
همچنین می توان با ناخن سطح بتونه را خراش داد در این حالت سطح بتونه باید دارای مقاومت کافی در برابر سایش باشد (اصطلاحا باید استخوانی باشد).
جهت حصول اطمینان از چسبندگی مناسب بتونه به سطح کار می توان با استفاده از یک اسفنج نمدار سطح را مرطوب کرده و سپس با دست بر روی آن بکشید بتونه مناسب در این حالت از سطح کار شکسته و جدا نمی شود.
همچنین مباید تورمی در سطح مشهاده شود.
بتونه باید دارای چسبندگی مناسبی به سطح پنل باشد . برای بررسی کارگاهی این خاصیت می توان پس از خشک شدن کامل سطح بتونه نوار درزگیری را در چند مقطع ( در طول مسیر درزگیری شده) برش داد و از طریق کشیدن نوار درزگیر میزان بررسی چسبندگی بتونه را بررسی نمود.
در این حالت چنانچه نوار درزگیری به راحتی از سطح پنا جدا گردد ، چسبندگی صورت نگرفته است.
برای اموزش بتونه کاری رو لینک زیر کلیک کنید
توجه : گیرش نا مناسب و یا چسبندگی نا مناسب بتونه می تواند ناشی از موارد متعدد اجرایی نظیر طرح اختلاط نامناسب ، کشته کشی ، اجرا در دمای محیط غیر مجاز و یا آلودگی سطح کار باشد . همچنین می تواند به علت خواص از دست رفته پودر بتونه باشد ( به طور مثال بر اثر شرایط نا مناسب انبار کردن).